СКУ засуджує дії депутатів Держдуми Росії, спрямовані на підрив законності визнання незалежності балтійських країн

Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує дії депутатів Держдуми Росії, внаслідок яких Генеральна прокуратора розпочала розслідування законності визнання незалежності балтійських країн, про що 30 червня 2015 р. повідомило російське інформаційне агентство “Інтерфакс”.

Цей факт є ще одним підтвердженням імперських намірів Російської Федерації, яка вслід за нелегальною окупацією Автономної Республіки Крим та військовою агресією на Сході України всіляко намагається відновити Радянський Союз.

У 2008 р. Росіявторглась на грузинську територію, в Абхазію і Південну Осетію, а в серпні минулого року на молодіжному форумі “Селігер-2014” Президент Росії Владімір Путін заявив, що “у казахів не було державності”.

“Світовий Конґрес Українців ще раз закликає міжнародну спільноту усвідомити загрозу миру і стабільності в світіз боку Росії та надати Україні, яка сьогодні захищає східний кордон євроатлантичного простору, конкретну допомогу для припинення агресорських дій Росії,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Джерело: http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/1246/lang/ua