В західній Україні створюють міжнародний волонтерський логістичний центр

19 травня 2015 року в Івано-Франківську відбулася пресконференція волонтерів України і закордону, які помагають переселенцям та жертвам російської війни в Україні.

Голова Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій Мирослав Гочак, перебуваючи в Україні, розповів про план створення всеукраїнського логістичного центру допомоги переселенцям та жертвам російської війни в Україні, який базуватиметься в місті Івано-Франківськ.

З відповідною ініціативою виступили закордонні організації, які більше довіряють українським доброчинним організаціям, аніж урядовим структурам. Рішення про це прийнято 13 травня 2015 року на спільному з’їзді українських та світових волонтерських груп в Будапешті.

Громадський активіст Роман Островський наголосив, що мова не про об’єднання волонтерських організацій, а про диспетчерський центр, який координуватиме надсилання гуманітарної допомоги.

Більше 80 організацій Угорщини (в т.ч. БФ “Карітас” та єврейська община) готують гуманітарну допомогу українським воїнам та їх сім’ям. Ще сім країн оголосили про бажання співпрацювати з об’єднаною волонтерською структурою України. Зокрема, в рамках допомоги пропонують програми лікування поранених, навчання та стажування школярів і студентів. Перша гуманітарна допомога має надійти вже до кінця травня.‏

www.jarmart.info