В Празі відбулося свято Матері

11 травня 2010 року в українській суботній школі “Свобода” відсвяткували День Матері. Повідомляє інформаційний культурно-історичний вісник з посиланням на пресове бюро Міжнародного об’єднання “Українська Свобода”.

Найперше літера, якою починаються всі абетки світу, – це літера “А”. І вже за нею шикуються у певному порядку всі інші.

Найперше слово, яке вимовляють діти майже в усіх країнах світу, – це слово “мама”, і вже за цим святим і найріднішим словом діти навчаються інших слів своєї рідної мови. Мама, матінка, матуся… Чи є на світі більш прекрасне і ніжне слово?

У мами щира душа, добрі і ласкаві руки, найвірніше і найчутливіше серце – в ньому ніколи не гасне любов, воно ніколи не залишається байдужим. І вдень, і вночі, як тільки розплющите оченята, ви бачите усміхнене журливе матусине лице.

І кожен з нас має пам’ятати, що привітання для матері є нашим обов’язком. Всю нашу повагу та любов ми віддаємо матері в день її свята. Таке урочисте свято для матері відбулося у Празі в другу суботу травня в Українській суботній школі “Свобода”. Приємно згадати, що в школі зберігаються традиції святкування всіх українських свят.

На святі були присутні поважні гості, батьки та діти. Свято своїми привітаннями розпочали, президент Міжнародного об’єднання “Українська Свобода” Богдан Костів, директор школи Марія Гаврилюк та посол України в Чеській Республіці Іван Грицак. Діти молодших класів продовжили виступ молитвою до Святої Богородиці.

У виконані учнів школи прозвучали вірші та пісні, які приготували вони для матерів. Задушевні історії про долю дітей заробітчан розповіла вчитель Ірина Даниляк Ірина Іванівна. Випускники школи приготували подарунок для всіх жінок в залі, були вручені медалі материнської гордості та квіти. Від ведучих ми почули слова побажання для всіх матусь. Та щоб всі діти пам’ятали, що посмішка допомагає мамі жити. Тож будьте такими, щоб частіше посміхалися ваші мами. Тому не забувайте казати мамі гарячі та теплі слова не лише в день її свята, а робіть це кожного дня. Пам’ятайте, що хороша ваша оцінка, отримана в школі, – це радість для мами. Щоб бачити вас здоровими, розумними, красивими – це щастя для матері. То ж приносьте мамам квіти, даруйте щирі слова, любіть своїх матусь. Любіть їх так, як вони вас люблять.
Педагогічний колектив

Джерело: Пресове бюро міжнародного об’єднання “Українська Свобода”